«Aquí ningú ha baixat del carro»: l’entrevista a Junqueras i Romeva, en deu frases

Oriol Junqueras i Raül Romeva han respost, en directe des de Soto del Real, les preguntes dels lectors de NacióDigital aquest dilluns a la tarda. En mitja hora de conversa per streaming, els candidats d’ERC al Congrés i al Senat han parlat sobre el 28-A, el futur i les aspiracions de l’independentisme i la seva situació a la presó, entre altres qüestions. Tot seguit, l’entrevista conjunta dels líders republicans, en 10 frases.

1. Junqueras: “Per primera vegada, un partit independentista està en disposició de guanyar les eleccions espanyoles a Catalunya”.

2. Romeva: “Ningú s’ha de sentir enganyat. Per molta repressió que ens vulguin llançar a sobre, no ens rendirem ni claudicarem”.

3. Romeva: “Aquí ningú ha baixat del carro. En cap cas, ni perquè sigui lent o difícil, està justificat que ens rendim. Mai renunciarem a tenir la mirada llarga i la mà estesa perquè tothom formi part del projecte, sense insults ni desqualificacions”.

4. Romeva: “El cas de Catalunya és un cas més a Europa. Hem d’explicar més i millor tot allò que estem fent, però no hem de pensar que el que hem fet ha estat en va”.

5. Junqueras: “L’única possibilitat per als demòcrates catalans i espanyols és una ERC molt forta”.

Un moment de la retransmissió de l’entrevista a Junqueras i Romeva. Foto: Martí Urgell

6. Romeva: “Si les coses no van tan ràpid és perquè les circumstàncies són les que són. L’actuació de l’Estat és desmesurada”.

7. Junqueras: “Com més grans siguin les majories democràtiques, més aviat arribarem a la independència”.

8. Junqueras: “Jo soc més independentista que ningú. Continuarem treballant-hi per vies democràtiques”.

9. Romeva: “El judici i la presó són una oportunitat per demostrar les mancances de l’Estat i construir les majories imprescindibles per bastir un futur millor per a la gent”.

10. Romeva “Molta gent no entén la presó preventiva malgrat no compartir el projecte independentista”.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/178124/aqu/ning/baixat/carro/entrevista/junqueras/romeva/deu/frases