Arxivada la causa contra l’alcalde de Sant Pere de Torelló pel seu suport al referèndum de l’1-O

La fiscalia de Manresa ha arxivat les diligències contra l’alcalde de Sant Pere de Torelló (Osona), Jordi Fàbrega (ERC), per haver donat suport al referèndum de l’1-O. La fiscalia ja va fer el mateix la setmana passada amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras. Era l’única acusació, ja que no hi havia particular ni popular, i per tant queda totalment arxivada.

Fàbrega va ser citat el 5 d’octubre de 2017 als jutjats de Manresa, però es va negar a declarar. En una piulada a les xarxes, l’alcalde de Sant Pere ha fet públic el decret d’arxivament que li ha arribat de la fiscalia i ha aprofitat per autoinculpar-se “de la mateixa causa que acusen els presos i exiliats polítics”.

Jordi Fàbrega era un dels cinc alcaldes de la Catalunya Central que l’octubre de 2017 van ser citats a declarar arran de la instrucció de la fiscalia de l’Estat d’investigar els alcaldes de tots els ajuntaments que haguessin signat el decret de suport al referèndum de l’1-O. En el cas de l’alcalde de Sant Pere també se l’acusava d’haver obert l’escola del municipi com a centre de votació.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/170881/arxivada/causa/contra/alcalde/sant/pere/torell/seu/suport/al/refer/ndum/1-o