Batet tanca la porta al referèndum sobre la monarquia proposat pels comuns i ERC

La reforma del model d’estat no és “prioritària” pel PSC i el PSOE, segons ha assegurat la candidata dels socialistes catalans al Congrés Meritxell Batet. La cap de llista del PSC ha valorat així, en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la proposta de referèndum sobre la monarquia que els comuns i ERC han posat sobre la taula durant l’inici de la campanya electoral del 28-A.

Batet ha defensat la Constitució espanyola votada el 1978 i ha argumentat que va ser aprovada amb un suport “ampli i majoritari”. La candidata ha reclamat respecte per la figura del cap d’estat i ha considerat que el seu paper simbòlic està ben “reconegut” a la carta magna. Per contra, Batet ha parlat de “molts problemes reals” que cal abordar en una reforma constitucional. El model territorial, però, tampoc ho és. Batet ha assegurat que els socialistes no renuncien al federalisme però considera que en el context actual la prioritat és reforçat l’autogovern de les autonomies.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/177634/batet/tanca/porta/al/refer/ndum/sobre/monarquia/proposat/pels/comuns/erc