Convergents responsabilitza a l’independentisme de l’auge de Vox

La candidata de Convergents al Congrés dels Diputats a les properes eleccions espanyoles, Sílvia Requena, ha responsabilitzat l’independentisme de l’auge de Vox. En un acte de campanya celebrat a la seva ciutat, Vilanova i la Geltrú, Requena ha assegurat que l’aparició del partit d’ultra dreta al panorama polític espanyol és conseqüència del pols sobiranista ja que “un partit com Vox no apareix perquè sí. Algú ha despertat a la bèstia”. Ha asseverat que durant el procés es va enganyar a la ciutadania i que Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana (ERC) “són els responsables de la crisi de credibilitat que pateix actualment Catalunya”.

Els convergents es reivindiquen com hereus de les polítiques moderades de l’antiga Convergència i Unió i es presenten amb 3 propostes molt concretes: acordar un nou Estatut que assoleixi categoria de Constitució, aconseguir el concert econòmic i aplicar reformes de regeneració democràtica i política. Entre aquestes reformes s’hi compten una nova llei electoral o una llei d’incompatibilitats que impedeixi als alts funcionaris de l’Estat dedicar-se a la política, en clara referència a Mariano Rajoy o Soraya Sáenz de Santamaría.

Sílvia Requena ha estat acompanyada durant l’acte per Magí Pallarés, candidat al Senat i alcalde de Sant Jaume dels Domenys, i per Esteve Bagué, candidat de Convergents a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú a les properes eleccions municipals. Tot i que la llista per la capital del Garraf encara no està tancada, sí que han confirmat que el número dos l’ocuparà la psicòloga i escriptora Dala Català, seguida del president de l’Associació Cultural Gitana, Àngel Giménez, Manel Raya i Vanessa Garibaldi.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/177924/convergents/responsabilitza/independentisme/auge/vox