Diana Riba farà tàndem amb Junqueras a les eleccions europees

Diana Riba farà tàndem amb Oriol Junqueras a la llista de les eleccions europees del pròxim mes de maig. Així ho ha decidit aquest dissabte el consell nacional d’ERC, que ha ratificat el seu líder com a cap de llista i que ha donat llum verda perquè la dona de Raül Romeva sigui la número dos de la candidatura conjunta amb Bildu i BNG.

“He dit que sí perquè la meva vida va fer un tomb fa més d’un any. Cal que siguem la veu dels presos”, ha assegurat just després que el vicepresident Pere Aragonès hagi anunciat que Riba seria la número dos de la llista. La parella de Romeva ha exercit en els darrers mesos com a una de les principals portaveus de l’Associació Catalana de Drets Civils (ACDC), creada pels familiars dels presos polítics i exilias per demanar la llibertat dels processats per l’1-O i fer xarxa entre les famílies dels afectats.

Riba ha explicat al consell nacional dels republicans que va meditar durant dies si acceptava o no la proposta, feta pel mateix Junqueras. Va ser l’exconseller Romeva qui li va comunicar que aquesta era la voluntat del president d’ERC. Riba ha defensat la necessitat de denunciar més enllà de les fronteres catalanes la repressió que pateixen els empresonats i exiliats.

ERC ultima els darrers serrells per presentar-se conjuntament amb Bildu i BNG a les eleccions europees, una candidatura “conjunta i àmplia” de les tres formacions “sobiranistes i representatives de tres nacions” que pretén tenir un caràcter “ampli, transformador i social” en defensa de la democràcia, les llibertats i els drets.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/169107/diana/riba/far/ndem/amb/junqueras/eleccions/europees