El judici contra els ex-membres de la Sindicatura Electoral del referèndum serà els dies 4 i 5 de novembre

Els cinc ex-membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O seran jutjats els dies 4 i 5 de novembre d’enguany, després d’un ajornament provocat per la crisi sanitària. Segons que ha pogut saber VilaWeb, el jutjat del penal número 11 de Barcelona ha notificat avui l’obertura del judici oral a Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina, juristes i acadèmics, processats per desobediència i usurpació de funcions. 

La fiscalia demana dos anys i nou mesos de presó, a més d’una multa i inhabilitació, per haver acceptat l’encàrrec de vetllar per les garanties democràtiques del referèndum des de la Sindicatura Electoral, tot i que l’organisme va dissoldre’s quan el Tribunal Constitucional espanyol va suspendre’n el decret de creació.

Des de l’inici de la persecució judicial contra els cinc ex-síndics, diverses organitzacions acadèmiques internacionals han emès comunicats de suport i han demanat a la fiscalia que es retiressin les acusacions, així com el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.

Via:: https://www.vilaweb.cat/noticies/el-judici-contra-els-ex-membres-de-la-sindicatura-electoral-del-referendum-sera-els-dies-4-i-5-de-novembre/