El PSOE situa Ciutadans com a aliat preferent per davant dels partits independentistes

El ministre de Foment espanyol i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, veu “preferible” rebre el suport de Cs que dels partits independentistes en una hipotètica investidura. En una entrevista amb El Español, Ábalos diu que els socialistes no posen “cap veto ni condició” al partit de Rivera, sinó que és a la inversa.

“Si ens hagués de donar suport Cs, benvingut sigui el seu suport”, destaca Ábalos, que diu que és “sempre preferible” el partit taronja que el de formacions que qüestionen, afirma, “la unitat d’Espanya i el marc constitucional”. “És evident”, assegura, fent una crida a Rivera a “tornar” a l’espai de “la centralitat, la moderació i la regeneració”.

A l’entrevista, el secretari d’organització del PSOE diu que no vol limitar les forces polítiques per arribar a acords però que “en l’espai de sensatesa, el que ha de fer un viatge és Cs”. “No li posem cap veto ni condició, a Cs. És Cs que ens l’ha posat a nosaltres”, afegeix. El ministre socialista critica que Cs advoqui per la “recentralització” i avisa que la campanya amb “missatges negatius” no funcionarà.

Ábalos diu que el 28-A cal “evitar la frustració que han provocat els populismes”, on inclou a l’independentisme i l’extrema dreta. Sobre Podemos, diu que “està virant cap a una posició més pragmàtica i institucional”.

El relator

Ábalos nega que la proposta de crear un “relator” per les reunions entre el govern espanyol i el català fos errònia, i critica PP, Cs i Vox per la seva reacció “histèrica” a aquesta qüestió.

El ministre espanyol adverteix que l’alternativa al diàleg “és la imposició” i es pregunta “on acaba un 155 ininterromput”. En aquest sentit, prediu que en un escenari com el que planteja el PP hi haurà “més independentistes, més greuges i més funcionament irregular de les institucions, i un efecte contagi a la resta d’Espanya”.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/176107/psoe/situa/ciutadans/aliat/preferent/davant/dels/partits/independentistes