ERC contradiu Puigdemont i nega que la taula de diàleg requereixi un mediador

Primera reunió de la taula de diàleg a la Moncloa. | ACN

Primera reunió de la taula de diàleg a la Moncloa. | ACN

ERC ha defensat aquest dimecres que el que necessita la taula de diàleg entre la Generalitat i l’Estat són “garanties de compliment” més que un mediador o relator, contradient així el que ha defensat aquest matí Carles Puigdemont, líder de Junts per Catalunya (JxCat) des de Brussel·les. Fonts republicanes han subratllat que la taula de diàleg ha de tenir “mecanismes propis” per comptar amb “garanties” i que això s’ha d’abordar a la propera reunió que celebrin els governs català i espanyol.

Les mateixes fonts han subratllat que sempre han exigit “garanties de compliment” i han recordat el compromís que qualsevol acord sorgit de la taula de diàleg se sotmeti a votació de la ciutadania. “Sabem perfectament qui és ell PSOE i el llarg llistat d’incompliments del govern espanyol, sabem davant de qui som”, han apuntat fonts d’ERC.

El posicionament dels republicans també ha arribat després que la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, hagi reclamat aquest dimecres que la taula de diàleg compti amb la figura d’un relator. De fet, Budó ha manifestat que cap dels partits del Govern ha rebutjat “mai” la figura.
 

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/203073/erc/contradiu/puigdemont/nega/taula/di/leg/requereixi/mediador