ERC es juga el lideratge independentista en el cos a cos amb Puigdemont i Colau

El cos a cos d’Oriol Junqueras amb Carles Puigdemont i el d’Ernest Maragall amb Ada Colau seran els termòmetres que mesuraran fins a quin punt ERC consolida o no el seu lideratge independentista. Els republicans aspiren a completar diumenge un trident de victòries que van iniciar imposant-se el 28 d’abril, però són conscients que diumenge pot passar qualsevol dels tres escenaris: guanyar-ho tot, aconseguir un dels dos objectius o no completar-ne cap, un darrer supòsit que, malgrat que es produeixi un increment de representació territorial, seria encaixat en les files republicanes com una derrota.

En el tancament de la campanya al barri del Bon Pastor, ERC ha apel·lat a fer realitat dues fites: que un pres polític s’assegui al Parlament Europeu per posar rostre a la repressió de l’Estat espanyol i que Barcelona tingui un alcalde independentista. Una injecció d’èpica per posar el colofó d’una cursa electoral especialment difícil perquè Carles Puigdemont segueix ostentant un lideratge notable dins de l’independentisme i perquè el segell Colau segueix tenint prou empenta com per acabar retenint l’alcaldia encara que sigui per un grapat de vots.

La campanya abaixa el teló sacsejada per la suspensió dels diputats independentistes empresonats, una decisió que s’ha pres amb els vots favorables del PSOE, del PP i de Ciutadans. I a aquest nou episodi a conseqüència de la judicialització del conflicte s’han agafat els republicans per demanar el suport tant per exportar la denúncia de la repressió a Europa com per assenyalar que Colau vol arribar a acords amb uns socialistes que “suspenen la democràcia” alterant la representació del Congrés.

Colau, l'”última esperança de l’unionisme” i de l'”establishment espanyol”

“Som a punt de guanyar. Em sento fort i preparat per ser alcalde”, ha exclamat Ernest Maragall en el darrer míting de campanya i al final d’una jornada marcada per un cara a cara amb Colau del qual el seu equip considera que n’ha sortit reforçat. Conscient, però, que l’empat tècnic es manté a poques hores de l’obertura dels col·legis electorals, Maragall ha tornat a abanderar el segell de la “solvència” davant la “incapacitat” i la política “de gestos” que no es materialitzen dels comuns, i garantint el compromís de fer de Barcelona punta de llança del projecte per la República.

Tant Maragall com la seva número dos, Elisenda Alamany, han assenyalat que Ada Colau és, en aquests moments, “l’última esperança de l’unionisme” un cop han vist que ni el candidat de Ciutadans, Manel Valls, mi el del PSC, Jaume Collboni, tenen opcions de guanyar. Especialment contundent ha estat l’exdirigent dels comuns, que ha titllat l’actual alcaldessa de ser “el mal menor de l’establishment espanyol”. Durant la campanya, ERC ha tret pit de la capacitat d’atraure persones que abans estaven en l’òrbita dels comuns i en el míting d’aquest divendres han presumit de comptar amb el suport d’Itziar González, exregidora del PSC que en els darrers quatre anys havia estat en l’òrbita dels comuns.

Més informació en uns minuts.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/180628/erc/es/juga/lideratge/independentista/cos/cos/amb/puigdemont/colau