ERC reclama la compareixença de Marlaska pel cas d’espionatge a Roger Torrent

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, durant una sessió de control al Congrés | ACN

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, durant una sessió de control al Congrés | ACN

ERC ha mogut fitxa davant del presumpte cas d’espionatge que afecta el president del Parlament, Roger Torrent, i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel. Els republicans han registrat una petició de compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè doni explicacions sobre la informació revelada pel diari El País i segons la qual els dos dirigents haurien patit un atac als seus telèfons mòbils. 

Es desconeix qui va ordenar aquesta intervenció, però el rotatiu explica que l’aplicació utilitzada només pot ser contractada pels governs. És per aquest motiu que ERC demana al ministre que doni explicacions sobre els “presumptes espionatges i intromissions a la intimitat” de líders polítics catalans. La intervenció dels telèfons es va produir entre l’abril i el maig de l’any passat, en ple context de les eleccions espanyoles i també de la finalització del judici contra els líders independentistes.

La informació impacta en una jornada en què està prevista sessió de control al Congrés dels Diputats, on previsiblement aquesta qüestió s’acabarà colant en l’agenda del dia.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/205838/erc/reclama/compareixen/marlaska/cas/espionatge/roger/torrent