La carta de David Fernàndez que «El País» no ha volgut publicar

El diari El País no ha volgut publicar una de les últimes Cartes al Director que ha rebut. Per què? Possiblement perquè anava signada per David Fernández, exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya. Així ho ha explicat ell mateix a través de Twitter. La carta era una resposta a l’article Los verdaderos monstruos, signat per l’exjutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón.

En el text publicat al diari del Grup Prisa, l’exmagistrat parla dels GAL, ETA i d’altres casos que van passar per les sales del tribunal. En el subtítol, Garzón anima a criticar l’article, mentre les correccions siguin “ben documentades”. Així, Fernández aprofita per escriure’l i recordar la figura de Sabino Ormazabal, que va ser acusat falsament de col·laborar amb la banda terrorista i que va estar pres gairebé un any.

En aquest sentit, l’exdiputat cupaire es refereix directament a Garzón i li pregunta: “creu vostè que el responsable del seu injust empresonament, de la seva llarga espera i dels danys ja irreparables hauria de fer autocrítica i demanar disculpes?”. “Em dirigeixo a vostè perquè l’interpel·la directament: va ser vostè qui va ordenar detenir-lo, empresonar-lo i jutjar-lo”, conclou Fernàndez.

Tot seguit, la carta completa, compartida a Twitter.

Antes de ayer, raramente, escribí mi segunda Carta al Director/a de @el_pais. La primera –con temática similar– la publicaron en 2011. Ésta –escrita tras leer el artículo de Baltasar Garzón del miércoles– han decidido que no. Están en su derecho: obvio. Pero aquí queda. @fibgar_ pic.twitter.com/5uh6o39Cw7

— David Fernàndez (@HiginiaRoig) 11 de gener de 2019

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/170738/carta/david/fern/ndez/pa/no/volgut/publicar