La CUP aspira a arrossegar Barcelona cap a l’esquerra i la ruptura amb l’Estat

La CUP Capgirem Barcelona afronta les eleccions d’aquest diumenge amb l’aspiració de ser la força decisiva que arrossegui el pròxim govern municipal “cap a polítiques d’esquerres i cap a la ruptura democràtica amb l’estat espanyol”. La candidatura que encapçala Anna Saliente ha insistit aquest divendres i durant tota la recta final de la campanya que “el 26-M no va de triar entre Ada Colau o Ernest Maragall” (els dos candidats que totes les enquestes situen en la pugna per guanyar els comicis), sinó que el que està en joc és quina força condicionarà el proper mandat.

L’esquerra independentista, que ha tancat la campanya al Poliesportiu Virrei Amat al districte de Nou Barris, es reivindica i es col·loca, per tant, en el centre de la dicotomia entre Barcelona en Comú i ERC: “Qui governi haurà d’escollir entre el suport del PSC del 155 i la Barcelona de les elits o el suport de la CUP com a garantia d’empènyer cap a l’esquerra i cap a la ruptura amb l’estat”, destaca Saliente.

Des del primer fins a l’últim dia de campanya, Saliente ha assegurat que la CUP està oberta a pactar amb els comuns i ERC. De fet, la cap de llista de l’esquerra independentista ha afirmat -per activa i per passiva- que la CUP assumirà “les responsabilitats que siguin necessàries” (fins i tot entrar a l’executiu municipal), tot i que també ha deixat clar que les línies vermelles de l’esquerra independentista passen per “avançar en el procés desobedient i de ruptura amb l’estat espanyol i l’adopció de polítiques d’emergència per resoldre la situació de la classe treballadora”.

Aquest és el principal missatge de la CUP que defensa els tres regidors que va obtenir a les eleccions municipals del 2015, quan la formació va irrompre amb força a l’ajuntament de la capital catalana. Ara, amb l’independentisme dividit amb quatre candidatures, la llista que encapçala Saliente lluita per mantenir la seva representació i de fet, un dels seus reptes és superar el topall del 5% necessari per poder tenir presència al consistori.

El míting final de campanya l’han obert Isabel Vallet i Carles Riera, dos pesos pesants de l’esquerra independentista. L’exdiputada cupaire ha assegurat que aquestes eleccions municipals arriben amb el règim del 78 “més viu i legitimat que mai”, mentre que Riera ha aconseguit la primera gran ovació del vespre quan ha proclamat que “la CUP és la única força política que evitarà que cap partit polític del 155 posi les mans a cap govern municipal del país i l’única força que posarà els ajuntaments al servei de la desobediència”.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/180608/cup/aspira/arrossegar/barcelona/cap/esquerra/ruptura/amb/estat