La CUP demana als comuns que no s’aliïn amb qui suspèn els diputats presos

La CUP denuncia que el PSOE i el PSC, quan és l’hora, fan bloc amb el “règim del 78”, però no només això. Els anticapitalistes també asseguren que els socialistes són un dels pilars del règim, la repressió i la continuada vulneració de drets. Així ho han assegurat en una roda de premsa aquest divendres, després que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, hagi anunciat la decisió de la mesa de suspendre els diputats presos.

“Ens han volgut vendre i presentar que la senyora Batet al capdavant del Congrés era un primer pas pel canvi, però han tardat ben poc a sumar-se a la dreta”, ha afirmat el diputat cupaire Carles Riera, que ha volgut deixar molt clar que dins les institucions espanyoles “no hi ha cabuda per als drets civils i polítics, el dret a l’autodeterminació ni per una solució dialogada i pactada”.

De fet, Riera ha assegurat que “plou sobre mullat”, i ha remarcat que “la primera anomalia és la pròpia existència de presos polítics”. En aquest sentit, els cupaires han agraït el posicionament de Podem i els comuns, que han votat en contra d’aquesta decisió, però a la vegada els han demanat que aprenguin la lliçó i no pactin amb el “règim”, ni a l’Estat, ni tampoc a l’Ajuntament de Barcelona.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/180630/cup/demana/comuns/no/ali/amb/qui/susp/diputats/presos