La Moncloa circumscriu en la «normalitat» que Sánchez i Junqueras se saludessin al Congrés

El passat 21 de maig, al Congrés dels Diputats, Oriol Junqueras i el president en funcions, Pedro Sánchez, van deixar una de les imatges del dia. Havent acabat d’entrar a l’hemicicle i després de votar, el líder d’ERC i el del PSOE van encaixar les mans amb una breu salutació. Junqueras el va felicitar pels resultats, li va desitjar “encerts” i li va etzibar: “Hem de parlar”. Al que Sánchez li va agrair i també va preguntar-li sobre la seva situació.

“Com valoren aquesta salutació?”, han preguntat els periodistes a la portaveu del govern central, Isabel Celáa, que ha comparegut després del consell de ministres. Celáa ha apuntat el fet a una “absoluta cortesia parlamentària”, i ha assegurat que allò “absolutament irracional” hagués estat que no se saludessin.

El fracàs de May ratifica la necessitat de reforçar la UE

El fracàs de Theresa May, primera ministra del Regne Unit, que ha intentat gestionar sense èxit el Brèxit, suposa un missatge molt clar. Així ho considera el govern espanyol, que s’ha reunit aquest divendres en consell de ministres. Segons ha esgrimit la portaveu de l’executiu, això només demostra que “s’ha de reforçar el compromís europeu” i les institucions comunes.

“La responsabilitat és exclusiva del Regne Unit i, en cap cas, de la resta de països de la Unió Europea”, ha volgut deixar molt clar, respecte de la dimissió de May i la inestabilitat política al Regne Unit. Davant d’això, ha lamentat Celáa, és “previsible” un nou líder “conservador dur”, per continuar amb l’intent d’aplicació d’un “Brèxit dur” que suposa també l’arribada de “temps durs”.

De fet, ha declarat Celáa, les dificultats que travessa el Regne Unit són fruit d’una “sortida desordenada” i de l’abús dels “extremismes” en aquest país. Per això, ha remarcat que la Unió Europea també n’ha de prendre nota per evitar “ser debilitada per egoismes, extremismes o nacionalismes” i, per contra, avançar cap a la unitat que ajudi a “enfortir Europa”. “Estem convençuts que la Unió Europea, malgrat la tempesta que ve, sabrà agafar el timó i agafar els aires de regeneració de les polítiques de progrés”.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/180604/moncloa/circumscriu/normalitat/nchez/junqueras/se/saludessin/al/congr