L’advocat d’ofici es nega a defensar l’home que va atacar la CUP a Manlleu

L’advocat d’ofici assignat a l’home que va atacar una parada de la CUP a Manlleu s’ha negat rotundament a defensar-lo, afirmant que “al·lega objecció de consciència”. A través d’una piulada, el lletrat ha assegurat que “no el pensa defensar” independentment “del reconeixement o no d’aquest dret per qui correspongui”.

Acabo d’al·legar objecció de consciència i la meva negativa a defensar al suposat autor de l’atac feixista patit avui per membres de la CUP a Manlleu. No el defensaré, amb independència del reconeixement o no d’aquest dret per qui correspongui, entenc que el tinc, i l’exerceixo.

— Raimon Montoliu Casals (@RaimonMontoliu) 18 de maig de 2019

Diversos col·lectius de juristes i altres col·legues han expressat el suport a Montoliu a través de la xarxa, amb diverses piulades aplaudint el seu gest de no defensar el suposat agressor d’ultradreta.

Detingut aquest matí

La policia local de Manlleu ha detingut avui l’home. L’agressió s’ha produït al matí i ha estat denunciada per la mateixa formació política a través d’un vídeo a la xarxa. Segons ha denunciat la CUP, l’agressor és un conegut membre de la ultradreta de la zona i simpatitzant de Som Identitaris.

[VÍDEO] Atac feixista contra la parada de la CUP a #Manlleu aquest matí. Davant la seva violència la nostra fermesa: no passaran! @cupnacional pic.twitter.com/pnpmYlqEDZ

— CUP Manlleu (@CUPManlleu) 18 de maig de 2019

En aquest es veu com un home s’encara amb diversos integrants de la formació anticapitalista i altres persones que estaven a la parada informativa i, després d’uns segons, s’ha abraonat contra un dels pilars per desfer la infraestructura. La CUP ha denunciat els fets i ha rebut el suport d’altres formacions polítiques, com la plataforma Capgirem Vic.

A la tarda, el mateix home s’ha presentat al Casal Boira Baixa, un centre de l’esquerra independentista en aquesta localitat, on volia arrencar un cartell exterior, segons la CUP. Ha increpat i amenaçat alguns dels militants i simpatitzants del partit i, segons expliquen, ha tret “un ganivet de grans dimensions tot intentant agredir diferents persones presentats”.

Davant d’aquests fets, s’ha convocat una concentració antifeixista a la plaça Fra Bernadí de Manlleu que ha aplegat centenars de persones.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/180186/advocat/ofici/es/nega/defensar/home/va/atacar/cup/manlleu