L’alcalde del poble on van «afusellar» Puigdemont ho qualifica de «paròdia»

L’alcalde de la localitat sevillana de Coripe, Antoni Pérez (PSOE) ha defensat la tradicional festivitat local on aquest diumenge s’ha cremat i afusellat un ninot de Puigdemont, i ho ha qualificat com una “sàtira o una paròdia”. En una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio, l’edil ha dit que no entén la polèmica que s’ha generat i ha comparat la festa amb les Falles i els Sanfermines.

L’alcalde ha explicat que no s’utilitza munició de veritat i que tot el poble se n’oblida un cop ha finalitzat la festa. I ha afegit que no és l’Ajuntament qui escull el personatge que es cremarà, sinó els pares de l’AMPA de l’escola.

En tot cas, també ha demanat disculpes al poble català si algú s’ha sentit ofès, però només per la festa, ja que considera que no han matat a ningú.

Coripe assegura que ell és partidari que se celebri un referèndum a Catalunya i que entén els polítics catalans que estan a la presó.

Denúncia per delicte d’odi

Segons ha pogut saber , Junts per Catalunya interposarà una denúncia a la Fiscalia per delicte d’odi. El partit també ha afirmat que demanarà l’actuació del Síndic de Greuges.

La formació també ha exigit al president del govern, Pedro Sánchez, que cessi l’alcalde del poble, Antonio Pérez, qui forma part del partit socialista espanyol. Diversos càrrecs polítics catalans i espanyols, entre ells el president català Quim Torra, han denunciat les imatges a través de les xarxes socials.

El President Puigdemont és diputat i el President legítim Catalunya.

Davant els greus fets Coripe @JuntsXCat:

1. Presentarem denuncia delicte d’odi.
2. Exigim renúncia del càrrec de l’alcalde del PSOE d’aquest municipi.
3. Demanem actuació Síndic.#PuigdemontelNostrePresident

— Albert Batet🎗 (@albertbatet) 21 d’abril de 2019

La “Quema del Judas”

L’origen de la polèmica és un ninot de Carles Puigdemont que ha estat penjat pel coll, cremat i afusellat a Coripe, un poble de Sevilla, en la tradicional festa de la Quema del Judas. Diversos vídeos penjats a la xarxa escenifiquen l’escena, on un grup de persones porta a collibè el ninot que representa al president de la Generalitat a l’exili. El passegen pel poble per després penjar-lo, cremar-lo i disparar-li trets amb fusells.

ATENCIÓ: El moment de l’ “execució” del molt honorable president Puigdemont a Coripe (Andalusia). pic.twitter.com/1B2ckFlL14

— Miquel Strubell fill 🎗 (@miquelstrubell) 21 d’abril de 2019

ATENCIÓ: Així han “assassinat” el molt honorable president Puigdemont al poble de Coripe. La policia local carregava la munició en un cotxe amb el logotip de la Junta d’Andalusia. Perdoneu, però això és gravíssim. pic.twitter.com/ZgOHPaeALq

— Miquel Strubell fill 🎗 (@miquelstrubell) 21 d’abril de 2019

Aquesta tradició forma part de diversos municipis d’Amèrica i Espanya. En el cas de Coripe, que ja ha estat notícia altres anys, l’AMPA de l’escola decideix qui serà el personatge “afusellat” i “cremat” per part dels veïns. L’any passat va ser Ana Julia, l’assassina confessa de Gabriel. El seu alcalde, però, ja va advertir el que passaria aquest any amb Puigdemont.

El alcalde de Coripe (Sevilla) se disculpa por “quemar” a Ana Julia: “Pensaba que iba a ser Puigdemont”.

Pide perdón por quemar simbólicamente a una asesina confesa, en realidad querían quemar a quien hizo un referéndum. pic.twitter.com/1Gs98t308y

— Ibon Perez TV (@ibonpereztv) 6 d’abril de 2018

El president Quim Torra ha anunciat que denunciaran els fets a través d’una piulada a Twitter.

Senzillament, hòrrid. Fàstic extrem. Intolerable. Ho denunciarem. https://t.co/1389pO78pd

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) 21 d’abril de 2019

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/178096/alcalde/poble/van/afusellar/puigdemont/qualifica/par/dia