Mascaretes transparents: el Consell per la República es preocupa de les persones sordes

CARME GARCIA, del Consell de Govern, fent entrega de les mascaretes a ALBERT R. CASELLAS, President de la FESOCA (Consell per la República)

CARME GARCIA, del Consell de Govern, fent entrega de les mascaretes a ALBERT R. CASELLAS, President de la FESOCA (Consell per la República)

Per les persones sordes, l’ús de mascaretes com a mesura de protecció és una dificultat afegida. Així ho explicava El Món fa dues setmanes. Albert Caselles, president de la Federació de persones sordes de Catalunya (FESOCA), considera que la situació de pandèmia ha suposat “un cop molt dur, ja que patim doble o triplement”, i que les mascaretes transparents són “una ajuda per un col·lectiu que viu en constant inferioritat quant a l’accessibilitat comunicativa”. La idea de confeccionar mascaretes transparents, que va néixer als Estats Units, ha arribat ara al Consell per la República, que gràcies als diners del FRAS, el Fons Republicà d’Acció Solidària, ha confeccionat mil mascaretes amb espai transparent per permetre la lectura labial a persones sordes. Aquesta iniciativa pot ajudar potencialment a 13.000 persones. De les mil mascaretes, cent s’han entregat a la FESOCA, 300 a entitats de serveis per a persones sordes a través dels Consells Locals i 600 a les regions sanitàries de Catalunya en col·laboració amb els serveis de Salut. Carme Garcia, del Consell de Govern, assegura a El Món que els voluntaris dels consells locals de 180 municipis van fer una cerca sobre el que necessitava la gent i de seguida va aparèixer la demanda de mascaretes. “Molts voluntaris especialitzats, que tenen empreses de tèxtil, van oferir llocs i teles per poder confeccionar-les”, explica Garcia. La iniciativa, segons expliquen des del Consell per la República, va néixer després d’adonar-se de les dificultats de la gent sorda per entendre el seu voltant sense poder llegir els llavis. Seguidament, el Consell es va posar en contacte amb FESOCA i va fer efectiva la donació. “La resposta de la gent va ser positiva, el fons va créixer fins a arribar als 75.109€. Si la resposta és efectiva, en farem més. Ha estat una experiència increïble perquè tot i que tothom té incerteses hi ha hagut molta solidaritat”, afegeix Carme Garcia. “L’objectiu del Consell per la República és ajudar a fer que les coses siguin més humanes i fàcils per a tots”, conclou.

Via:: https://www.elmon.cat/societat/consell-republica-entrega-mil-mascaretes-transparents-persones-sordes_2124012102.html