Primera roda de premsa de Jordi Sànchez després d’un any i mig a la presó

Jordi Sànchez apareix aquest dijous per primera vegada en directe davant dels mitjans des de la presó. Així ho va resoldre ahir a última hora la Junta Electoral Central (JEC), que ha autoritzat dues rodes de premsa del candidat de Junts per Catalunya (JxCat) des de la presó. La primera se celebra avui mateix a partir de les 11.30 i fins a la una del migdia i està organitzada per l’Agència EFE, mentre que la segona serà diumenge i a càrrec de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Sànchez porta un any i mig privat de llibertat i, des del 12 de febrer, es desplaça cada setmana al Tribunal Suprem pel judici de l’1-O.

JxCat va fer arribar la petició dimarts al vespre, després que la JEC autoritzés el candidat d’ERC, Oriol Junqueras, a comparèixer divendres des de Soto del Real en la roda de premsa organitzada per l’ACN. Sànchez porta empresonat des del 16 d’octubre del 2017 i, malgrat haver concedit entrevistes per escrit, no ha pogut respondre en directe preguntes dels periodistes des que la jutge Carmen Lamela el va privar de llibertat. Al Suprem s’enfronta a 17 anys de presó per un presumpte delicte de rebel·lió.

La Junta va considerar que malgrat l’informe en contra d’Institucions Penitenciàries –que igual que en el cas de Junqueras demanava que no es permetés la roda premsa perquè “afectaria negativament el funcionament del centre penitenciari”- no hi ha prou motius que impedeixin l’autorització del contacte informatiu. Per això ordena que es permeti fer, tot i que estableix que no s’allargui més enllà de la una del migdia, quan s’inicia el repartiment del dinar al centre penitenciari madrileny, on hi ha tots els presos polítics homes reclusos.

Més peticions

L’equip de campanya també ha demanat que Josep Rull i Jordi Turull, candidats per Tarragona i Lleida, respectivament, puguin participar en actes informatius organitzats per mitjans. La JEC, fins ara, no ha mostrat cap recitència a aquest format de rodes de premsa sempre i quan no coincideixin amb el judici de l’1-O, que s’ha aturat fins dilluns vinent. Avui, però, l’organisme ha insistit que ni Sànchez ni Rull ni Turull poden gravar materials de campanya durant els recessos al Tribunal Suprem.

Resolució de la JEC sobre la participació de Jordi Sànchez en roda de premsa by naciodigital on Scribd

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/177861/primera/roda/premsa/jordi/nchez/despr/any/mig/pres