Puigdemont encapçala l’única candidatura per a presidir JxCat

El president Carles Puigdemont lidera l’única candidatura a la presidència de JxCat presentada durant el congrés fundacional del partit, en la qual figuren com a vice-presidents la portaveu de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, el conseller Jordi Turull, la batllessa de Vic, Anna Erra, i l’ex-cap de gabinet de Puigdemont, Josep Rius.

En canvi, a la secretaria general s’hi han presentat dues candidatures. L’una, encapçalada per l’ex-president de l’ANC, Jordi Sànchez. L’altra, pel president de Reagrupament, Josep Sort.

La candidatura liderada per Sànchez proposa a David Saldoni, batlle de Sallent, per a la secretaria d’organització i a Teresa Pallarès, regidora a Reus, com a secretària de finances, i a divuit persones més per a integrar l’executiva nacional del partit. Entre aquestes divuit persones, estan l’actual portaveu de JxCat en el parlament, Albert Batet; la portaveu de JxCat al congrés espanyol, Laura Borràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i la batllessa de Girona, Marta Madrenas. També hi ha els diputats de JxCat al parlament Toni Morral, Gemma Geis, Aurora Madaula i la diputada al congrés i ex-vice-presidenta del PDECat, Míriam Nogueras.

Per la seva banda, la candidatura de Sort proposa a Enric Solé com a secretari d’organització, i a Maria Teresa Vilarrassa com a secretària de finances. Aquesta candidatura només consta d’aquests tres noms, ja que la resta de la seva proposta per a l’executiva ‘no ha pogut ser validada per defecte de forma’, ha informat JxCat.

La campanya electoral interna del nou partit comença demà i serà totalment telemàtica, en un procés en el qual els afiliats podran votar des de les 09.00 del divendres 7 d’agost i fins a les 15.00 del diumenge 9 d’agost. El president de la mesa, el conseller exiliat Lluís Puig, s’ha dirigit als inscrits perquè participin en un procés que ha definit com a actiu, participatiu, obert i profundament democràtic: ‘La teva veu i el teu vot són primordials perquè aquest partit neixi sobre els principis de la participació i la democràcia interna’.

Via:: https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-encapcala-lunica-candidatura-per-a-presidir-jxcat/