Puigdemont i Junqueras presenten una nova demanda davant les Nacions Unides

Nova demanda internacional per la “vulneració” dels drets polítics com a membres del Parlament. Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva presentaran demà una querella davant del comitè de Drets Humans de les Nacions Unides arran de la seva situació com a parlamentaris.

En la roda de premsa de presentació de les demandes hi intervindran Puigdemont, que es desplaçarà des de Waterloo fins a Ginebra -seu de les Nacions Unides-, i Marta Rovira, secretària general d’ERC resident a la capital suïssa des de finals de març. Es tracta de la primera compareixença pública dels dos dirigents des que van marxar a l’exili.

L’encarregat de donar els detalls tècnics serà Nico Krisch, un dels advocats internacionals dels presos i que ja va portar a les Nacions Unides la investidura de Jordi Sànchez. També hi intervindrà Maria Sirvent, diputada de la CUP. Ernest Benach representarà els expresidents del Parlament, mentre que per part dels grups parlamentaris de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC hi assistiran Albert Batet i Anna Caula, respectivament.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/169433/puigdemont/junqueras/presenten/nova/demanda/davant/nacions/unides