Puigdemont s’encomana «persistència» per fer realitat l’anhel sobiranistes

Carles Puigdemont aplaudeix la presa de possessió de Francesc Esteve | ACN

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida a la “persistència” aquest dilluns des del Palau de la Generalitat per aconseguir tot allò que vulgui el poble català. “Ens apropa més a la justícia que la renúncia i la resignació, que és el que alguns volen”, ha declarat sense concretar a qui i a què feia referència malgrat subratllar que parlava de “l’actual context”. A més a més, en el 30 aniversari de l’atemptat d’Hipercor, ha recordat que si no fos per la “persistència”, el “combat” contra el terrorisme “no s’hauria guanyat”. I ha acabat: “D’aquí a uns anys direm ‘hem aconseguit tot allò que el poble de Catalunya vol perquè hem persistit”.

Puigdemont ha pronunciat aquestes paraules en l’acte presa de possessió de dos nous membres de la comissió jurídica assessora del Govern, òrgan que funciona a mode de consell d’Estat. Maria Mercè Darnaculleta, professora de dret públic de la Universitat de Girona, substitueix Enric Argullol, catedràtic de dret administratiu de la Universitat Pompeu Fabra, que va presentar la seva dimissió després que el president de l’òrgan consultiu, Albert Lamarca, testifiqués en el judici al 9-N al Tribunal Suprem. D’altra banda, Francesc Esteve, Secretari General de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha substituït Margarida Gil en la direcció del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

En el discurs posterior als nomenaments, el president de la Generalitat ha subratllat que”la comissió jurídica assessora eleva la credibilitat del nostre sistema democràtic i s’allunya de les pràctiques viciades i intervenciionistes” d’altres òrgans jurisdiccionals, sense esmentar-ne cap en concret. Puigdemont també ha emfasitzat que “no hi ha Estat de Dret, sense estat de drets”. “Quan parlem de drets, ens referim a tots: dret a l’habitatge, a l’educació, dret a decidir, a la llibertat expressió…”, ha afegit.

Lamarca també ha pronunciat un discurs amb motiu de la presentació de la memòria anual de la comissió jurídica assessora i ha remarcat que hauria de ser “normal” que “les decisions en una determinada comunitat es prenguessin d’acord amb la voluntat majoritària expressada en plena llibertat”. “En el temps que coneixem de la història sempre hi ha hagut lleis, però una altra cosa és que aquestes lleis sempre hagin complert amb la idea de justícia que tenim avui”, ha afegit.

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Via:: http://www.naciodigital.cat/noticia/133276/puigdemont/encomana/persist/ncia/fer/realitat/anhel/sobiranistes