Sànchez, Turull i Rull renuncien a l’escó i l’independentisme recupera la majoria al Parlament

Els tres diputats de JxCat empresonats a Soto del Real, Jordi Sànchez -president del grup-, Jordi Turull i Josep Rull, han renunciat a l’escó del Parlament abans de prendre possessió, la setmana que ve, com a electes al Congrés. Així ho han anunciat en una carta aquest divendres a la tarda, on l’exconseller de Presidència diu que la seva “lleialtat” a la cambra catalana seguirà “intacte”, tot i la renúncia.

Amb aquesta decisió l’independentisme recuperaria la majoria absoluta (68 escons). Des de principis d’octubre del 2018 els grups de JxCat (30) i ERC (31) sumen 61 vots, ja que no es comptabilitzen el de Carles Puigdemont -a “l’exili”-, ni els dels presos Sànchez, Rull i Turull, que van optar per delegar i no designar els seus vots.

En els seus llocs entren Miquel Buch, conseller d’Interior, Elena Fort i Josep Puig. Laura Borràs, que va ser la número dos de Sànchez i també salta a Madrid, està previst que entri la renúncia el proper dilluns. Al seu lloc entrarà Glòria Freixa.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/180072/nchez/turull/rull/renuncien/esc/independentisme/recupera/majoria/al/parlament