Tornen a citar un dels policies que va actuar l’1-O al CEIP Dolors Monserdà de Barcelona

El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha tornat a citar l’agent de la policia espanyola que presumptament va actuar amb violència al CEIP Dolors Monserdà de Barcelona durant el referèndum de l’1-O. El jutge ha resolt citar-lo novament després que l’Ajuntament de Barcelona, que fa d’acusació en el cas, hagi presentat un vídeo en què, presumptament, se’l veu agredint persones que hi havien anat per votar. L’agent és inspector i responsable de la unitat Raya 50, segons l’acusació. A l’escrit que ha presentat l’Ajuntament s’indica que a les imatges se’l veu fent cops amb la defensa policial, cops de puny al coll i a la cara d’alguns dels concentrats, estirant gent dels cabells o fent puntades de peu.
L’Ajuntament també demanava que declaressin en qualitat d’investigats tres agents més i l’inspector en cap i màxim responsable de l’operatiu sobre el terreny. Aquest comandament ja està sent investigat per la intervenció policial el mateix dia a l’Escola Infant Jesús de la capital catalana.

Sobre aquests altres agents, el jutjat indica que ja s’ha pres declaració un d’ells i que la d’un segon que va actuar a l’escola barcelonina “no procedeix”. Dels dos agents restants, demana a l’acusació que concreti en quin minut del vídeo presentat apareixen, perquè, segons indica, en el que han presentat amb la sol·licitud de nova citació, “no es visualitzen els fets” que se’ls atribueixen.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/174151/tornen/citar/dels/policies/va/actuar/1-o/al/ceip/dolors/monserd/barcelona