Torra promou la «sobirania etílica»

El president Quim Torra ha volgut donar un cop de mà a la cooperativa La Sobirana, de Santa Coloma de Farners, per fer realitat el seu objectiu: produir una ratafia i un tronjó cooperatius per assolir la “sobirania etíl·lica”.

La Primera Ratafia Cooperativa — Verkami ⁦@lasobiranacoophttps://t.co/U7NpWJgoZm

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) 19 de maig de 2019

Després d’apostar per la ratafia com a targeta de presentació en la visita a Pedro Sánchez a la Moncloa, ara Torra continua apostant per aquesta beguda de la terra, i en format cooperatiu. La Sobirana ha decidit iniciar-se en l’àmbit de la producció per “difondre i donar valor a un patrimoni ric i divers, però sovint oblidat i estigmatitzat”.

Per fer-ho, col·laboraran amb la cooperativa Tres Cadires d’Arbeca amb l’objectiu de “traslladar les lliçons del consum conscient i crític al món dels licors”. Per fer-ho, també publicaran les receptes i instruccions per poder preparar les begudes a casa.

La cooperativa ha llançat una campanya de micromecenatge per aconseguir 7.190 euros que facin possible començar la producció. Per ara, n’ha aconseguit 2.591 a través de 69 mecenes. Encara queden 37 dies per assolir la meta.

Un nebot de Torra

La Sobirana està integrada per tres “enamorats” de la ratafia. “Ens hem constituït com a cooperativa per seguir compartint i aprenent sobre el que ens apassiona”, diuen.

Un dels cooperativistes, a més, és nebot de Torra i va ser detingut al gener en el marc de l’operatiu policial obert pel tall de les vies de l’AVE durant les mobilitzacions per l’aniversari de l’1-O. El jove és militant de la CUP i ha participat en accions convocades pels Comitès de Defensa de la Rep

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/180207/torra/promou/sobirania/et/lica