Torrent assegura que ERC no vol competir per qui té l’etiqueta de més independentista

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dilluns que a ERC no li interessa competir per qui té l’etiqueta “de més independentista” sinó que el que vol és “fer més independentistes”. En un acte de campanya d’ERC a Amposta, Torrent ha apostat per “construir republicans”, fer més ample el camí i sumar més gent al projecte. Per això, ha reivindicat celebrar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya perquè, al seu entendre, decidir el futur és la voluntat d’un 80% de la ciutadania.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha presentat els republicans com el “mur de contenció contra el ‘trifachito‘” i ha garantit que evitaran que el PSOE estigui “acovardit i atemorit” i que li ensenyaran el camí per “tornar” a l’esquerra. En l’acte central d’ERC a les Terres de l’Ebre, seguit per mig miler de persones segons el propi partit, Capella ha demanat el vot de la ciutadania per apostar per una societat “diversa” que generi igualtat d’oportunitats i drets socials; i s’ha compromès en garantir una solució democràtica per Catalunya que passi pel “respecte a la democràcia”. “Som els que podem acabar amb la repressió i amb retrocés de drets i llibertats. Els únics que posem en risc el règim del 78”, ha destacat.

L’exdiputada del Congrés dels republicans ha carregat contra la candidata del PSC, Meritxell Batet, per haver assegurat que ERC “no són de fiar”. En concret, li ha retret que pretengui donar-los lliçons i l’ha emplaçat a fer els deures amb Catalunya i després donar-les. “Mentrestant, 88 anys d’història de lleialtat al país, per això tenim gent a la presó”, ha retret Capella a Batet.

O “aval a la repressió” o “llibertat”

Torrent ha reiterat que el 28-A serà un “missatge d’aval” als que volen la repressió i demanen 25 anys de presó pel cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, o bé un vot de llibertat. Per això, ha tornat a presentar ERC en aquests comicis com el triple vot útil, per evitar un pacte PP, Cs i Vox, un de PSOE i Cs i per comptar amb una solució democràtica al conflicte català.

El número dos de la candidatura a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, s’ha presentat per sorpresa al míting d’Amposta i ha reivindicat el caràcter “històric” dels comicis. Ha pronosticat que arriben “temps foscs” a l’Estat i que caldrà “dir la veritat”. Per altra banda, ha recordat la iniciativa legislativa que ha presentat aquest dilluns per retirar les acusacions judicials que “recauen sobre l’independentisme”, i ha afegit que ara la “pilota està a la teulada” del líder del PSOE, Pedro Sánchez. De nou, ha tornat a detallar la proposta d’ERC que passa també per reclamar la taula de diàleg amb l’executiu espanyol i la celebració del referèndum.

Rufián ha tornat a apel·lar als votants socialistes catalanistes així com a tots aquells ciutadans que se senten propers a la justícia social, als valors democràtics, la llibertat i a l’antifeixisme. Per això els ha emplaçat a sumar-se a ERC i ha reivindicat la necessitat d’eixamplar la base i sumar nous republicans a la causa que defensen.

.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/177692/torrent/assegura/erc/no/vol/competir/qui/etiqueta/independentista