Un grup d’independentistes increpa una carpa de Ciutadans a Vic

Un grup d’unes 200 persones independentistes s’han concentrat al centre de Vic per mostrar el seu rebuig a Ciutadans, que havia instal·lat una de les seves carpes informatives per repartir publicitat de la formació que lidera Inés Arrimadas. Els manifestants, que s’havien convocat a través de les xarxes socials i portaven estelades i llaços grocs per demostrar la seva tendència política, han acabat envoltant la carpa i els que allà hi eren, i els han escridassat.

Els independentistes han cridat consignes contra Ciutadans, en favor del sobiranisme i de Catalunya, i demanant fer “fora el feixisme” de Vic. L’episodi s’ha desenvolupat sense incidents violents i d’especial tensió, segons els agents dels Mossos d’Esquadra presents a la plaça. Els de la formació taronja han desmuntat a l’hora que tenien prevista.

Poc després, la líder de Cs, Inés Arrimadas, mostrava “tot el suport als companys de Vic” en una piulada, on denunciava que havien estat “assenyalats, insultats i atacats per radicals separatistes”. “Som el primer partit de Catalunya i mai permetrem que el nacionalisme silenciï la majoria social de la nostra terra. No ens callaran”, afegia. En el mateix sentit s’ha expressat el president de Cs, Albert Rivera, que ha titllat els manifestants de “totalitaris nacionalistes” que actuen contra “els que defensen la llibertat i la unió entre espanyols”. “Mireu la seva cara, odien la democràcia. Tot el meu suport als companys de Vic. Sou valents”, ha comentat amb un vídeo gravat per militants de Cs.

Els Mossos vigilen la protesta contra la carpa de Cs a Vic. Foto: ACN

Els independentistes envoltant la carpa de Cs a Vic. Foto: ACN

Via:: https://www.naciodigital.cat/osona/noticia/59323/grup/independentistes/increpa/carpa/ciutadans/vic