Zapatero anima Sánchez a seguir dialogant amb els independentistes perquè «no són colpistes»

L’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero s’ha mullat sobre el procés català a pocs dies perquè l’executiu celebri el polèmic consell de ministres extraordinari a Barcelona. En una entrevista al diari El Mundo, Zapatero anima Pedro Sánchez a què mantingui el diàleg amb el Govern donat que els partits independentistes no es poden considerar “colpistes”. Això sí, creu que amb les decisions i accions dutes a terme “s’han sobrepassat els límits del que pot ser la política”, i que s’ha fet “un viatge enlloc”.

A cinc dies pel 21-D, Zapatero creu que després del pas del Partit Popular pel govern espanyol, el PSOE ha de garantir la convivència a tot l’Estat, fet que passa inevitablement per entendre’s amb els partits independentistes catalans, però també amb la dreta. “No puc compartir que se’ls acusi a ells de feixistes o d’haver donat un cop d’Estat, intel·lectualment no puc assumir-ho”, considera l’expresident espanyol.

De la mateixa manera, i amb la mirada posada a aquesta necessitat d’entesa, defuig de tornar a intervenir l’autonomia de Catalunya amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, considerant que seria “un error” pensar que amb ell s’arreglaria el conflicte entre Espanya i Catalunya. Així, valora que els problemes polítics “només s’arreglen dialogant, recuperant afectes, superant prejudicis i aïllant als totalment irreductibles”.

Zapatero també vincula l’augment de l’independentisme amb la crisi econòmica, tot recordant que al 2007, quan els índexs de satisfacció democràtica “eren molt grans”, el moviment estava “en les hores més baixes, sota mínims”. Per tot plegat, considera que l’independència de Catalunya “és impossible”, donat que “el reconeixement internacional és zero”, apuntant que “ni Corea del Nord” la reconeixeria.

Via:: https://www.naciodigital.cat/noticia/169153/zapatero/anima/nchez/seguir/dialogant/amb/independentistes/perqu/no/colpistes