El Consell per la República treballarà amb Escòcia perquè el referèndum “sigui un èxit”

Carles Puigdemont en una intervenció a l’Eurocambra ACN.

Carles Puigdemont en una intervenció a l’Eurocambra ACN.

El president del Consell per la República, eurodiputat per JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat a través d’un vídeo que des del Consell treballaran conjuntament amb les institucions escoceses per aconseguir que el referèndum del 19 d’octubre de 2023 “sigui un èxit”.
Després que aquest dimarts la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, anunciés la data del segon referèndum sobre la independència, Puigdemont ha defensat el “dret democràtic de decidir lliurament el futur” dels escocesos en un missatge difós a les diferents xarxes socials. “El meu sincer desig és que aquest referèndum sigui un èxit absolut”, ha assegurat, tot defensat que els “resultats hauran de ser respectats per poder construir una Escòcia independent integrada com una nació lliure a la Unió Europea”. “No tinc cap dubte que el Regne Unit respectarà el dret dels escocesos a decidir el seu futur”, ha afirmat. 📡Missatge del president del Consell, @KRLS Puigdemont, un cop la PM d’Escòcia @NicolaSturgeon ha anunciat una nova consulta per la tardor del 2023:🗣️”Treballarem amb les institucions escoceses perquè sigui un èxit”🗣️“Cap nació ha de ser privada del seu dret d’autodeterminació” pic.twitter.com/q7rdWsB5I8— Consell per la República Catalana (@ConsellxRep) June 29, 2022 “Nosaltres farem feina junts amb les institucions europees per fer-ho possible. Cap nació ha de ser privada del seu dret d’autodeterminació”, ha insistit.
“Escòcia té una nova oportunitat per esdevenir un estat independent i a través d’un camí plenament democràtic i pacífic”, ha reblat.

Via:: http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2160312-el-consell-per-la-republica-treballara-amb-escocia-perque-el-referendum-sigui-un-exit.html