El PDECat veu amb bons ulls Centrem i “respecta la llibertat” dels seus associats per a afegir-s’hi

El Partit Demòcrata de Catalunya (PDECat) donarà llibertat als candidats associats per a definir les denominacions electorals específiques per municipis a les eleccions municipals de l’any vinent. Així ho ha explicat el secretari general de la formació, David Solsona, que ha explicat que, si bé el PdeCat no s’hi presentarà “com a marca”, la formació aportarà els seus drets a les coalicions electorals que se’n derivin. El partit celebra avui un consell nacional extraordinari, que ha començat aquest matí i s’allargarà durant la resta de la jornada.

Sobre Centrem, el nou partit de l’ex-líder del PdeCat Àngels Chacón, Solsona s’ha limitat a manifestar que “veiem bé l’aparició del projecte i desitgem que pugui sortir bé, però com a Partit Demòcrata ens quedem aquí.” El secretari de la formació, que ha afegit que “respecta la llibertat” dels seus associats per a afegir-s’hi, ha reiterat que el PDeCAT “comparteix el diagnòstic” de Chacón sobre la necessitat d’aquest nou partit: “Estem a la disposició del projecte perquè coincidim en la necessitat de fer política amb un instrument nou”. La qüestió de la relació amb Centrem es reprendrà al debat d’aquesta horabaixa.

Centrem prova de fer forat presentant-se com el primer partit post-procés

Per altra banda, Solsona ha destacat la proposta de resolució que el partit ha aprovat en defensa de l’escola catalana i la immersió lingüística, en perill a causa de la sentència del TSJC que imposa el castellà en un 25% de les hores lectives. En una aparent al·lusió a ERC, el secretari ha afegit que “cal revisar hemeroteques i veure qui ha dit segons què sobre l’aprovació de lleis a l’estat espanyol que afectaven la llengua i l’escola catalana.”

Per últim, Solsona ha aprofitat per resumir la visió que el PdeCat té sobre el panorama polític català, que a parer de la formació està “tocant fons” atès que roman “enquistat en un permanent joc de miralls i en una competició estèril sense fruits tangibles per tal de veure qui és més independentista.” Això, segons Solsona, fa que sovint es perdin de vista els debats veritablement importants per al país, com ara l’ampliació de l’aeroport de Barcelona o bé els jocs olímpics d’hivern. És per això que cal “sentit d’estat català”, que permeti de posar al centre qüestions, com ara la independència energètica, que al cap i a la fi “també rauen en la llibertat nacional”.

 

Via:: https://www.vilaweb.cat/noticies/pdecat-candidatures-associades-municipals/