Els comuns reclamen al govern uns pressupostos “expansius” i la CUP es mostra reticent a entrar en la negociació

La presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, escoltant uan intervenció del president Pere Aragonès SÍLVIA JARDÍ / ACN.

La presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, escoltant uan intervenció del president Pere Aragonès SÍLVIA JARDÍ / ACN.

El diputat dels comuns Lucas Ferrero ha avisat en declaracions a Ràdio 4 que la seva línia vermella per aprovar els pressupostos del govern pel 2023 és que siguin “expansius” i que “ajudin els més afectats” per la inflació. L’endemà que el president, Pere Aragonès, expressés la seva voluntat de comptar amb el “sobiranisme d’esquerres” de la CUP i comuns per aprovar els comptes, Ferrero ha advertit que “no es poden negociar uns pressupostos a dues setmanes vista”. Per la seva banda, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant s’ha mostrat reticent a entrar en converses amb el govern. “Entenem la seva crida com a mera retòrica”, ha dit també a Ràdio 4.En aquest sentit, Reguant ha recriminat a Aragonès que la seva “pràctica aquest any de legislatura ha estat pactar o arribar a acords per als temes centrals amb el PSC i els comuns”. En tot, cas la diputada de la CUP ha deixat clar que votaran en contra dels nous comptes si “reprodueixen” els pressupostos de 2022.

Via:: http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2175484-els-comuns-reclamen-al-govern-uns-pressupostos-expansius-i-la-cup-es-mostra-reticent-a-entrar-en-la-negociacio.html