Junts aparca la qüestió de confiança a Aragonès i no donarà suport a la CUP

Junts no vol sentir a parlar de la qüestió de confiança al president de la Generalitat, Pere Aragonès, fins que no es resolgui la consulta a la militància per a decidir si surten o no del govern. La formació ha anunciat que no donarà suport a la CUP en la moció que demana que Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança al parlament abans del 2022. Ho ha anunciat el secretari general de Junts, Jordi Turull. “Volem ser coherents amb nosaltres mateixos i ara estem concentrats en la resposta a aquesta consulta”, ha dit.

Aquesta moció es votarà en el ple que comença demà al Parlament i Junts no vol cap que posicionament influeixi en la votació final. La moció presentada per la CUP i la petició feta per Junts al debat de política general, es van fer en poques hores de diferència. Amb tot, des de la CUP asseguren que no hi havia cap coordinació.

La moció de la CUP i que no tindrà recorregut, diu així: “Davant el canvi d’aliances del govern respecte de la investidura i, per tant, de les majories parlamentàries, i davant de l’incompliment de l’acord que va fer possible l’inici de legislatura, el Parlament de Catalunya insta el govern que el president de la Generalitat se sotmeti a una qüestió de confiança abans que finalitzi l’any 2022”.

Via:: https://www.vilaweb.cat/noticies/junts-aparca-la-questio-de-confianca-a-aragones-i-no-donara-suport-a-la-cup/