L’independentisme toca fons en les eleccions del Quebec

L’independentisme ha tocat fons en les eleccions quebequeses. El Partit Quebequès, referent històric, continua en caiguda i només ha aconseguit tres escons, tal com previen els sondatges. Després d’haver governat l’any 2012, en les eleccions del 2018 va rebre el percentatge més baix de la història i el nombre d’escons més baix d’ençà del 1973, una tendència que s’agreuja.

El líder del partit Paul Saint-Pierre Plamondon ha aconseguit el seu escó, després d’una pugna renyida amb Richard Campeau, del vencedor Coalició per al Futur del Quebec, al districte electoral de Camille Laurin.

Per la seva part, el Quebec Solidari, d’esquerra alternativa, es converteix per primera vegada en el partit independentista amb més escons, després que el 2018 assolís el seu millor resultat, amb 10 diputats i prop del 16% dels vots. Ara, ha obtingut un resultat similar: 11 escons (+1) i el 15,24% dels vots.

El guanyador indiscutible dels comicis és el partit Coalició per al Futur del Quebec que revalida el govern amb un augment considerable d’escons, de 73 a 90, amb un 41% dels vots.

Via:: https://www.vilaweb.cat/noticies/lindependentisme-toca-fons-en-les-eleccions-del-quebec/