L’OTAN col·loca la bandera espanyola al revés i irrita l’espanyolisme

Pedro Sánchez, a la cimera de l'OTAN a Madrid | Europa Press

Pedro Sánchez, a la cimera de l’OTAN a Madrid | Europa Press

La cimera de l’OTAN s’organitza a Madrid i, per surrealista que pugui semblar, no han sabut col·locar bé l’escut de la bandera espanyol. Realment, l’error ha estat de l’organització de l’Aliança Atlàntica, que ja s’ha disculpat per les imatges de l’escut espanyol al revés durant la intervenció de Pedro Sánchez en el primer dia de l’esdeveniment. El fet també ha indignat l’espanyolisme.

Després de la tradicional foto de família, els presidents i els primers ministres de l’Aliança Atlàntic s’han dirigit a la sala plenària on se celebren les sessions de treball en què es definiran les línies d’acció de l’OTAN per als pròxims anys. La sessió ha estat inaugurada pel secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, que ha donat pas a Sánchez perquè adrecés les primeres paraules als aliats.

 

Ha estat llavors quan s’ha pogut veure al revés la bandera que era a la taula davant del president. L’episodi recorda el viscut durant la visita de Sánchez a Rabat en un sopar amb el rei del Marroc, Mohammad VI, quan la bandera d’Espanya també es va poder veure amb l’escut al revés. Aquest fet es va atribuir després a un error de protocol involuntari.

L’OTAN s’ha disculpat davant el govern espanyol per l'”error”, cosa que l’executiu ha acceptat tot recordant que és l’OTAN qui s’encarrega de l’organització i del protocol de la cimera. L’Aliança Atlàntica ha assegurat a través de Twitter que l’error s’ha corregit “immediatament”, i ha demanat “sincerament disculpes” al govern espanyol, a qui “agraeix l’acollida excepcional de la cimera”.

Altres notícies que et poden interessar