Trapero va recollir l’opinió de 52 comandaments per canviar la Brimo

 Un agent de la Brimo detè un manifestant durant les protestes per la sentència del procés

Un agent de la Brimo detè un manifestant durant les protestes per la sentència del procés

Un agent de la Brimo detè un manifestant durant les protestes per la sentència del procés

L’excap del cos dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va estar investigant internament fins a ser rellevat per intentar millorar les unitats d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra. En concret el seu projecte intern de formació de deu comissions va recollir l’opinió de fins a 52 comandaments del cos. Unes opinions que haurien servir per aportar-les, en la mesura que li pertocava intervenir, a la comissió sobre el model policial que ja treballa al Parlament.

De fet, els sindicats van alertar els comandaments de la Comissaria General de Recursos Operatius, de la qual pengen la Brigada Mòbil i les Àrees Regionals de Recursos Operatius, de la “inquietud que despertava aquesta comissió entre els integrants d’aquestes unitats”. La preocupació es va mostrar formalment en una reunió tècnica del passat 22 de novembre i els comandaments van assegurar que “qualsevol canvi en el model actual queda supeditat la nova comissió parlamentària”.

En principi, una de les preocupacions sindicals era la possible afectació de condicions laborals, destinacions i retribucions. Trapero però ja feia mesos que havia començat tasques d’informació interna per tal de fer balanç de les unitats i fer propostes de millora i modernització. Val a dir que a ser una proposta que el departament d’Interior va refredar a l’espera de l’estratègia que s’encetava al Parlament amb la comissió. Les comissions de treball es dividien en la de pressupost; la de tecnologia; recursos humans; estructura; mètodes comparats; estratègia; material; horari, formació, control i normativa

“La feina està feta”, asseguren des de la CGRO, i es pot afegir perfectament a les tasques tècniques que porta a terme el Parlament. Al capdavall, des del cos policial recorden que a la comissió d’ordre públic del 2013 els Mossos d’Esquadra van fer aportacions tècniques que van ser recollides a les conclusions i que, amb el temps, s’han posat en marxa com, per exemple, els mètodes de dispersió o els protocols interns de traçabilitat.

Per altra banda, els sindicats també consideren que en el marc d’aquesta comissió s’hauria d’expressar la manca de defensa d’aquest tipus d’unitat per part dels responsables del cos de les seves funcions especialitzades. Per altra banda, apunten el malestar que genera l’ofensiva del departament d’Interior d’evitar defensar els seus drets davant els tribunals amb els advocats adscrits als seus serveis jurídics. Ara tot resta en mans del Parlament que ha celebrat una sessió tècnica i dues de ponència acadèmica sobre l’ordre públic i l’àmbit jurídic.

Via:: https://elmon.cat/politica/mossos-esquadra-josep-lluis-trapero-opinio-comandaments-brimo-355702/