Totes les nostres mascaretes de roba són auto-filtrants, cobreixen el nas i la boca fent una funció higiènica i de barrera, evitant contagis per la inhalació d'agents externs nocius (pols, àcars, gèrmens, saliva d'altres persones, etc.) i a la vegada també protegeixen altres persones properes impedint la propagació de les gotetes respiratòries que expulsem quan tossim, esternudem o parlem. Les nostres mascaretes de roba és poden reutilitzar després del seu rentat amb aigua calenta i detergent, contribuint així a generar menys residus que les mascaretes d'un sol ús. Suporten fins a 100 rentats (cicles de 15 minuts a 30ºC amb detergent neutre sense suavitzant). La mascaretes per adult estan disponibles en talla única (model unisex) i és apta per adults i nens a partir de 10 anys, els models d'adult tenen una llargada d'uns 20cm. (orella a orella) i uns 14cm. (nas a barbeta). Les mascaretes infantils serveixen per nens i nenes 3 a 9 anys, la talla infantil té una llargada d'uns 16 cm. (orella a orella) i uns 10 cm. (nas a barbeta). El teixit que fem servir també és una mica elàstic per garantir un millor ajustament facial.

Les mascaretes tèxtils de BanderaCatalana.cat han estat estampades i confeccionades a Catalunya fent servir dues capes de roba amb teixit 100% polièster tècnic hipoalergènic, proporcionen una eficàcia de filtració bacteriana (BFE) superior al 94% (aerosols) i compten amb la homologació oficial com a producte certificat de qualitat apte per ús sanitari reutilitzable complint la normativa EN149, EN14683 i UNE-0065 (veure certificat), que també és equivalent a la classificació FFP2 d'Equips de Protecció Individual (EPI). Les nostres mascaretes són ergonòmiques i confortables (màxima adaptació facial boca-nas certificada), també són aptes per la pràctica esportiva. No dubtis, posa't sempre la mascareta i recorda rentar-te les mans! Protegeix-te i protegeix a les persones del teu entorn dels síndromes respiratoris aguts, grip i altres.

Com s’han d’utilitzar les mascaretes tèxtils reutilitzables de BanderaCatalana.cat?

Abans de posar-se-la, cal:

- Rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.
- Col·locar la mascareta, passant primer les 2 cintes pel cap, de manera que cobreixi bé la boca i el nas, sense espais entre la cara i la mascareta, només el suficient per poder respirar.
- La cinta inferior ha de passar per sota de les orelles i la part posterior del coll. La cinta superior ha de passar per sobre de les orelles i la part posterior més alta del cap. Si les cintes elàstiques us van grans i la tela no us ajusta bé, podeu fer un petit nus al tram central de la cinta elàstica per fer-la més petita. Veure el diagrama següent:

Diagrama mascareta de roba textil

Un cop posada:

- No s’ha de tocar.
- Si es toca, cal rentar-se bé les mans.

A l’hora de treure-se-la, cal:

- Fer-ho des de la part del darrere o les cintes que la subjecten, sense tocar la part frontal que pugui estar contaminada.
- No sacsejar-la i dipositar-la en una bossa tancada si no es pot rentar immediatament.
- Rentar-la amb detergent en aigua calenta
- Rentar-se les mans abans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.

És recomana rentar la mascareta després de cada ús.

Podeu veure tots els models i dissenys disponibles, en aquesta secció de la botiga online